Earth Hour

Earth Hour er en kampagne, der afholdes den sidste lørdag i marts. Her slukkes lyset i en time, for at spare på energien. Idéen er oprindeligt startet af WWF i 2007 i Sydney, Australien, og er efterfølgende blevet bredt ud i verden. I dag deltager mennesker for over 190 lande i begivenheden.

Luk alle
Åbn alle

I år afholdes Earth Hour lørdag d. 25 marts i tidsrummet 20.30-21:30, du kan være med ved at slukke lyset i dit hjem i den time. 

 

I 2022 afholdes Earth Hour d. 26 marts. kl. 20:30-21:30.
Der var blev ikke afholdt et Earth Hour arrangement i Hvidovre Kommune i 2022.

 

 

WWF skrev følgende om Earth Hour 2021:

"Verdens biodiversitet er truet, hver fjerde dyre- og planteart er i fare for udryddelse, og naturen er ude af balance. Derfor slukker vi lyset for at sætte fokus på alt det liv, som vi gerne vil bevare. Naturen er nemlig nøglen til at løse både klimaforandringerne og biodiversitetskrisen. Når kloden går i sort, er det for at vise, at vi alle har en stemme, og at vi forventer, at verdens beslutningstagere lytter og handler. Derfor opfordrer vi virksomheder, organisationer og privatpersoner til at deltage i årets Earth Hour, for samtalen om klodens fremtid skal ikke foregå uden dig. Sammen kan vi gøre en forskel!"

I 2021 var Earth Hour aflyst i Hvidovre Kommune grundet coronasituationen.

WWF skrev følgende om Earth Hour 2020:

"2020 er et afgørende år for verdens natur og dyreliv, og derfor sætter årets Earth Hour naturligvis fokus på biodiversiteten forud for FN’s internationale biodiversitets konference, der afholdes i efteråret 2020.

Verdens biodiversitet er truet, hver sjette art er i fare for at dø, og naturen er ude af balance. Derfor slukker vi lyset for at sætte fokus på alt det liv, som vi gerne vil bevare. Naturen er nemlig nøglen til at løse både klimaforandringerne og biodiversitetskrisen. Når kloden går i sort, er det for at vise, at vi alle har en stemme, og at vi forventer, at verdens beslutningstagere lytter og handler. Derfor opfordrer vi virksomheder, organisationer og privatpersoner til at deltage i årets Earth Hour, for samtalen om klodens fremtid skal ikke foregå uden dig. Sammen kan vi gøre en forskel!"

Vi håber at I også vil slukke lyset i d. 28. marts 20.30-21.30 - for alt liv på denne jord.

I 2020 var Earth Hour aflyst i Hvidovre Kommune grundet coronasituationen.

WWF Skrev følgende om Earth Hour 2019:

"As nature declines like never before, coupled with the ever-present challenge of climate change, Earth Hour 2019 will focus on raising awareness on why nature matters and inspiring global action on conserving nature.

From the Eiffel Tower to the Sydney Opera House, and the Empire State Building to Burj Khalifa, thousands of landmarks will switch off their lights in solidarity for the planet, to raise the awareness about the importance of nature and encourage individuals, businesses and governments worldwide to be a part of the solutions needed to build a healthy, sustainable future – and planet – for all, WWF said."

Hvidovre Kommune deltog på følgende måde:

Lyset blev slukket i tidsrummet 20:30-21:30 på rådhuset, for at støtte op om kampagnen.
På biblioteket var der arrangeret en udstilling og en quiz, der havde biodiversitet som emne. Quizzen tog udgangspunkt i truede dyrearter, og der var hængt info op omkring hvad biodiversitet er. 
Der blev reklameret for udstillingen og Earth Hour i Hvidovre Avis, på kommunens Instagram, Facebook, og på Intra.

WWF skrev følgende omkring Earth Hour 2018:

"Earth Hour 2018 kommer på et kritisk tidspunkt. Efter at USA annoncerede sin hensigt om at trække sig ud af Parisaftalen - verdens første virkelig globale plan for at tackle klimaændringerne - mere end 2.600 ledere på tværs af USA's byer, stater, virksomheder og universiteter optrappet til at sige, at de stadig er forpligtet til at opfylde USA's klimamål.

Earth Hour er et øjeblik ikke blot for at slukke lyset, men for at inspirere til meningsfuld handling. Ved at slukke lyset i en time, er millioner af mennesker igen forpligte sig til kampen mod klimaændringer. Efter timen vil klimalederne fortsætte med at genoverveje, hvordan vi producerer og forbruger energi, mad og vand, mens enkeltpersoner finder måder at reducere deres CO2-fodaftryk på. Små tiltag som at tage mere offentlig transport eller skifte til vedvarende elektricitet er nøglen til at beskytte planeten."

Hvidovre Kommune deltog på følgende måde:

Når det lørdag den 26. marts er Earth Hour markerer Hvidovre Kommune det bl.a. ved at slukke lyset på Rådhuset. På den lidt længere bane har kommunen udskiftet pærer og opsat sensorer på bl.a. skolerne, så lyset slukker, når rum og lokaler ikke bruges. Det har betydet, at energiforbruget er reduceret til gavn for klima og miljø. Udskiftningen af pærer og opsætning af sensorer er en del af ESCO-projektet og miljø- og energiarbejdet i Hvidovre Kommune.

 

WWF skrev følgende omkring Earth Hour 2017:

"Ten years after the first Earth Hour in Sydney put climate change in the spotlight, WWF’s movement is set once again to unite millions of people around the globe to shine a light on climate action. Hundreds of iconic landmarks in Central and Eastern Europe will switch off lights for an hour to stand in solidarity with nature and will join the world’s largest demonstration to support actions on climate change."

Hvidovre Kommune deltog på følgende måde:

Lørdag d. 25. marts fandt den verdensomspændende ’Earth Hour’ kampagne sted. Verden over blev lyset symbolsk slukket i en time, for at sætte fokus på verdens klimaudfordringer. Igen i år deltog Hvidovre Kommune med bred opbakning fra kommunes daginstitutioner. Her blev der rullet mere end 1.200 bivokslys, som børnene sammen med deres forældre kunne tænde den 25. marts når lyset blev slukket. Børnene og deres familier fik således en fornemmelse af, at det ikke er en sur pligt at handle miljø-rigtigt, men derimod en mulighed for hyggeligt samvær og fællesskab.

15 institutioner havde i ugen op til Earth Hour modtaget bivoksplader og væger, som en del af Hvidovre Kommunes engagement i og opbakning til kampagnen. I Hvidovre arbejder vi bredt med klimainitiativer, og vi tror på, at fremtidens generationer skal lære at tænke grønnere. Derfor var det også Hvidovres mindste, der satte fokus på klimaet ved at lave hjemmelavede bivokslys, som forurener langt mindre end almindelige fyrfadslys. Historien blev bragt i Hvidovre Avis.